ELLA; A forintnál is lentebb

Szembe jött velem egy poszt, miszerint létezik, az ELLA Coin. Ennek jártam utána egy kicsit, és bevallom, be is regisztráltam, hogy tudjak valamit mesélni erről.

Első ránézésre ígéretesen felépített oldal, átlátható, hogy mit kell csinálni, de nem minden fenékig tejföl.

A Regisztációkor kaptam 100 ELLA Coint, amit természetesen sehova sem lehet felhasználni, valamint ha aktív az oldal, számolja, hogy mennyi ELLA Coin-t gyűjtöttem össze az oldal nézésével.

Első körben a posztról

Még a posztoló, szépen el is hiteti, hogy az ELLA is fizet. Ami természetesen akkor igaz, ha Te is fizetsz az oldal használatáért.

De számoljunk egy kicsit, hogy mit látunk a képen. A regisztrációs bónusz ugye nem használható fel, tehát 0.

291.0233$ összeg van, mint hozam, ami persze – ahogy korábbi cikkemben írtam – nem valós.

Láthatunk még 548 $ Ella (+30%) összeget, ami gyakorlatilag 548 Ella kifizetését igazolja és nem 548$-t.

Ami a legszomorúbb az egészben, hogy a posztoló úgy ír róla, mintha legalább Etherium, vagy Bitcoin lenne a szóban forgó valuta. Ezzel természetesen semmi baj nincs, ha nem szeretne mást behúzni ezzel.

Érkezett neki egy hozzászólás, hogy az „ELLA még nincs tőzsdén”, ami szintén fals információ, mert fent van, de erről később.

A posztoló beismeri, hogy 3 embert kell hívni, hogy ki lehessen venni. Meghívtam saját magam háromszor, de az oldalon sehol nem található kifizetésre használható gomb.

Pedig még a „Trader” aloldalt is megnéztem, ahol szintén csak az szerepel hogy vegyél ELLA Coint, az árfolyamtól jóval magasabb összegért.

De nézzük a tőzsdét

A Currencio.co oldal kimutatása szerint 1 ELLA Coin, mai árfolyamon 0,000971 USD, azaz 0.267949 Ft, és jelenleg a Coin értéke zuhanó tendenciát mutat.

Magyarul, a fent mutatott képen az 548 Ella Coin kivétele 146 Ft-nak felel meg.

Az oldalon található trader oldal szerint, a mai árfolyam 0.69 USD, azaz 254 Ft. Tehát ennyiért tudod megvenni az ELLA Coint, hogy majd kikérhesd sokkal kevesebbért.

Ugye, milyen jó üzlet? HÁT NEM!

Semmilyen másik Stock Exchange, vagy Kriptotőzsde oldalon nem találtam meg az ELLA Coint, tehát még viszonyítási alapom sincs rá, hogy melyik a valós, de a Currencio.co oldalnak jobban hiszek, mint egy kriptovaluta saját oldalának.

Az megint más téma, hogy törvényileg mennyire legális az ilyesfajta manipuláció, de ehhez már nem értek, így nem is szeretnék belemenni. Az biztos, hogy ez etikátlan.

Mi lesz az ELLA Coin jövője?

Ezt sajnos senki nem tudja megmondani, de nagyon sok induló kriptovaluta csődölt be az elmúlt időben, amelyek igen eredményesen indultak. Így, a saját, személyes véleményem, hogy ez sem lesz hosszabb idejű, mint a többi, futószalagon gyártott blokklánc valuta.

Ahhoz, hogy egy kriptovaluta sikeres legyen a mai helyzetben, valami újat kell letenni az asztalra, amit persze még egyiknek sem sikerült. Mind az összes leklónozza a Bitcoin felépítését, de ugye ez nem vezet semmire.

Zárszó

Jelen cikkben található képek egy, zárt, Facebook csoportból származnak, így a nevek és az invite link kitakarása mellett kerültek posztolásra. A csoportban a szerző kikapcsolta a hozzászólási lehetőségeket, mert – valószínűsíthetően – belátta, hogy igaza van a közönségnek.

Az itt megjelenő információk mindenneműen fedik a valóságot. A képek semmilyen manipuláción nem estek át.

Címkék: , ,