CloudMining? Egy fenét…

Ahogyan azt korábbi cikkemben írtam, ma a CloudMining, avagy a Felhő alapú bányászat témáját vesszük górcső alá. Nagyon röviden írhatnám, de akkor ki lenne az, aki elolvassa és reményeim szerint tanul az írásomból.

Ebben a cikkben egy weboldal sem lesz kiemelve, hiszen mind egy kaptafára megy, és legtöbb esetben teljesen ingyenesen elérhető weboldal motorokat használnak fel erre a célra.

Hogyan működnek?

A működési elvük a lehető legegyszerűbb. Adott egy számláló, ami a kiválasztott „csomag” függvényében lassabban, vagy gyorsabban pörög, illetve az általad meghívottak után kapsz x pontot bónuszban.

Eddig akár még valósnak is tűnhet, de hidd el: NEM AZ!

Te, aki nem értesz hozzá, nem tudod hogy működik a bányászat és a blokklánc hálózat, azt hiszed, hogy csatlakoztál egy nagy Poolhoz és keresi neked a pénzt, mindenféle befektetés nélkül. Pedig nem! A számláló csak üresen pörgeti fölfelé a pontokat, úgy, hogy mire elérd az első kifizetést, megund az egészet. Ezalatt az idő alatt az arcodba tolt reklámokkal és a – kifizetés reményében – meghívott felhasználók után megjelenített reklámokból befolyó összeget a webhely üzemeltetője bezsebeli.

Második opció, hogy ha nem akarsz várni és szeretnéd látni, ahogy egyre gyorsabban pörög az a bizonyos számláló, fizetsz nekik, és így is megkapják a pénzüket.

 


Bizonyítékok

Tudom, tudom, sok a szó és kevés a bizonyíték és ne magyarázzam meg, itt van néhány bizonyíték.

Beírtam a keresőbe, hogy Mining Website és láss csodát, már van is pár találat, ami – elsőre – fizetős.

Ahogy a fenti képeken is láthatod, bárki, pár dollárért cserébe készíthet egy ilyen oldalt, ahogy meg is teszik. A harmadik kéen láthatod, hogy világszerte mennyi ilyen oldalt regisztráltak már be, és a negyedik képen egy ilyen oldal víruskeresési fotója látható.

Igen, ahogy látod. Nem elég, hogy lehúznak, még jó eséllyel meg is fertőzik a számítógéped, illetve, úgynevezett Keylogger (Billentyűleütés naplózó) szkripteket is futtatnak, hogy megszerezzék bizalmas adataid, miközben az Ö weboldalukon töltöd az időt.

Mi tévő légy?

Javaslom, hogy messziről kerüld el az ilyen oldalakat. Ha pedig kriptovalutával szeretnél foglalkozni, akkor keresd fel a szakcsoportokat Facebookon. Szívesen segítenek neked, hogy merre indulj el a kriptovaluták világában.

Címkék: , ,