Wintub: Nézz videót és ne kapj semmit

Ez már a nagyon sokadik ilyen oldal, ami azt híreszteli, hogy videók nézésével pénzt kereshetsz! Nem tudom hangsúlyozni, ILYEN OLDAL NEM LÉTEZIK!

De ugyan mi is ez az oldal? Miről szól? Mit kell(ene) tenni, hogy pénzt keress? Ha szeretnéd tudni, olvasd el az alábbi cikkem.

A WinTub oldalt (nem gépeltem el, az oldal így szerepel, tört angollal) 2020. március 12-én jegyezték be a NameCheap domain szolgáltatónál és a legfrissebb bejegyzés 2022. február 10-én történt. A Domain jelen állás szerint, 2023 március 12-én fog lejárni, amennyiben nem hosszabbítja meg a tulajdonos.

Mivel a NameCheap.com oldal névtelenül szolgáltat Domain nevet (vagyis nem tekinthető meg, hogy ki az ügyfél), nem tudjuk kideríteni, hogy ki regisztrálta be, de egy biztos. Az oldal nem fizet.

Akkor mi értelme van?

Mielőtt ezt megválaszolnám, felteszek számodra néhány kérdést.

Beregisztráltál? Ugrottak fel reklámok? A fő e-mail címed adtad meg? Ugyanazt a jelszót használtad, amit mindenhol használsz? Ez az öreg hiba. Az adataid könnyen kiszivároghattak. Ezt ellenőrizheted ezen az oldalon.

De visszatérve a válaszra. Neked semmi hasznod nincs abból, hogy beregisztrálsz erre az oldalra, de az oldal üzemeltetője igen sokat keres rajtad.

Vannak olyan szolgáltatások, hogy fizetnek egy webhelynek a Youtube videók reklámozásáért. Ezeket a videókat nézed Te! Az oldal üzemeltetője pedig felveszi utánad a pénzt. Hiába pörög a weboldalon a számláló, hogy ennyit és ennyit kerestél. Ez valójában csak kamu számláló.

Ezen felül eléd teszi a felugró és banner reklámokat, amivel – természetesen – még több pénzt tud összegyűjteni.


Számoljunk egy kicsit

Egy videó megtekintéséért az üzemeltető kap 0.001$ összeget. Ez nem nagy, de ahhoz,  hogy Te összegyűjtsd a „kikéréshez” szükséges összeget, már megtekintettél 500, vagy 1000 videót. Ezzel kerestél neki 1$-t. Ezt szorozzuk fel a saccolt tagok számával, ami kb 500 tag. Már van neki 500$.

Ezzel az 500 taggal számolva, naponta 10 videót megnézve 5.000 oldalbetöltés, az 5.000 reklámmegjelenítés (jó esetben). Ez legyen 1$-os CPM esetén 5$/nap.

Légy gyors és legyen meg 1 hónap alatt a „kikéréshez” szükséges összeg. (szintén 500 taggal számolva)

Videók megtekintéséből: 500$
Reklámokból: 150$

Havi szinten keresett 650$-t, ami jelen árfolyamon 237 965 Ft csak ezzel az oldallal. 

És ki tudja még hány hasonló oldal van a tulajdonában, ami ugyanezt csinálja.


Ha nekem nem hiszel, látogass el az alábbi oldalra

A Trustpilot az egyik legnagyobb közösség, ahol a felhasználók visszajelzéseket küldhetnek a hasonló oldalakról. 

A Wintub oldalról pedig 109 visszajelzés alapján 1.3*-os értékelést kapott, ami igen rossznak minősül.

Feketelista bejelentő
Feketelista bejelentés

Amennyiben Te is találtál olyan oldalt, amely nem fizet, vagy bármely módon gyanúsnak ítélsz,

küldd be nekünk! Majd mi megvizsgáljuk.


Címkék: , , ,